Grillileivät

Italialaisista Bruschetta-leivistä inspiraationsa saaneet lämpimät leivät valmistetaan helposti ja nopeasti grillissä. Leivät voi nauttia joko grilliaterian lisäkkeenä tai alkupaloina, tai sellaisenaan pikkusyötävänä. Lämpimät leivät saavat sekä lempeää kermaisuutta että sopivasti potkua Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä.

Kaupallinen yhteistyö | Auran


 

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia ennen käyttöä.
  2. Valmista valkosipuliöljy: murskaa tai hienonna valkosipuli. Sekoita keskenään valkosipuli, oliiviöljy ja suola.
  3. Leikkaa leipä reilun kokoisiksi viipaleiksi.
  4. Pujota tomaatit, oliivit ja kaprikset vuorotellen grillitikkuihin.
  5. Voitele sekä leivät että vartaat valkosipuliöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä noin 10 min. Kääntele tomaattivartaita sillon tällöin ja sivele niihin tarvittaessa lisää öljyä. Käännä leivät kerran grillauksen puolivälissä.
  6. Voitele hieman jäähtyneet leivät runsaalla kerroksella Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Irrota tomaatit, oliivit ja kaprikset vartaista, ja asettele ne leipien päälle.
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.

 

Katso lisää arkiruokareseptejä