Grillileivät

Annoskoko8-10 leipää
Valmistusaika30min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
|
Italialaisista bruschetta-leivistä inspiroituneet grillileivät ovat ilo silmälle ja kielelle. Auran Valkosipuli-persiljalevite pääsee oikeuksiinsa makeiden tomaattien, ihanien oliivien ja tuoreen basilikan kera.

Grillileivät

1pkt Auran valkosipuli ja persilja-levitettä 1 limppu kokojyväleipää 400g kirsikkatomaatteja 20-30 mustaa oliivia 15-20 varrellista kaprista

Valkosipuliöljy

1 valkosipulinkynsi 1/2 dl oliiviöljyä ripaus suolaa

Viimeistelyyn

mustapippuria myllystä tuoretta basilikaa

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Italialaisista bruschetta-leivistä inspiroituneet grillileivät ovat ilo silmälle ja kielelle. Auran Valkosipuli-persiljalevite pääsee oikeuksiinsa makeiden tomaattien, ihanien oliivien ja tuoreen basilikan kera. 

Valmistusohjeet

  1. Valmista valkosipuliöljy: murskaa tai hienonna valkosipuli. Sekoita keskenään valkosipuli, oliiviöljy ja suola.
  2. Leikkaa leipä reilun kokoisiksi viipaleiksi.
  3. Aseta tomaatit, oliivit ja kaprikset sekä leipäviipaleet uunin pellille.
  4. Voitele sekä leivät että kasvikset valkosipuliöljyllä ja paista niitä uunissa 200-asteessa noin 10-12 min. Kääntele tomaatteja sillon tällöin ja sivele niihin tarvittaessa lisää öljyä. Käännä leivät kerran paiston puolivälissä.
  5. Voitele hieman jäähtyneet leivät runsaalla kerroksella Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Asettele tomaatit, oliivit ja kaprikset leipien päälle.
  6. Viimeistele tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.

 

 

 

Vinkkejä valmistukseen

Vinkki:

Voit tehdä lämpimät leivät myös gluteenittomasta leivästä.