Gluteeniton punajuuri-suklaakakku

Annoskoko12 palaa
Valmistusaika1 h 30 min + yön yli seisotus
VaikeusasteHelpohko
Gluteeniton punajuuri-suklaakakku
Kakussa kohtaavat yllättävän herkulliset ainekset: punajuuret, bataatti ja suklaa. Soseutettu punajuuri tekee kakkupohjasta ihanan mehevän. Punajuuren maku kesyyntyy tumman kaakaojauheen ja raakaruokosokerin alle.

Kakkupohja

5 dl Urtekramin vaaleaa yleisleivontamixiä 2 dl raakaruokosokeria 1.5 dl tummaa kaakaojauhetta 2 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 0.5 tl suolaa 1.5 dl sulaa kookosöljyä 5 dl mantelimaitoa 2 tl valkoviinietikkaa 2 dl punajuurisosetta 1 tl vaniljauutetta

Ganache

1 keskikokoinen keitetty bataatti (n. 400g) 1 dl tummaa kaakaojauhetta 200 g pehmeitä taateleita 5 rkl sulaa kookosöljyä 1 tl vaniljauutetta ripaus suolaa

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen

Bataatista valmistettu ganache kostuttaa ja kuorruttaa kakun. Taatelit tuovat ganacheen luonnollisen lisämakeutuksen, tumma kaakaojauhe syventää ja suklaistaa maun ja kookosöljyn ansiosta koostumuksesta tulee helposti levitettävä. Kakku on gluteeniton ja sopii vegaaniruokavaliota noudattaville. En näe siis yhtään hyvää syytä olla tarttumatta reseptiin!

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä kulhossa mantelimaito ja valkoviinietikka ja anna seistä n. 15 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon punajuurisose, kookosöljy ja vanilja ja sekoita.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kuivat ainekset ja sekoita hiljalleen märkien ainesten joukkoon.
  4. Vuoraa 24cm vuoka leivinpaperilla (tai öljyä ja jauhota hyvin) ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeiltaessa siihen ei enää jää taikinaa.
  5. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan, ennen kuin halkaiset kakun.
  6. Valmista kuorrute kiehauttamalla taatelit pienessä määrässä vettä. Valuta vesi pois ja lisää joukkoon keitetty bataatti.
  7. Soseuta bataatti ja taatelit tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon loput ainekset ja tarkista maku.
  8. Halkaise kakkupohja varovasti ja valele ganachea koko pohjalle. Laita toinen puolikas päälle ja peitä kakku lopulla ganachella.
  9. Anna kakun tekeytyä viileässä yön yli, jotta maku syvenee ja kakku vetäytyy kunnolla.