Bataatti-linssiburgerit

Keitetystä bataatista, linsseistä ja riisistä syntyvät superherkulliset linssipihvit burgerin väliin.

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen


Pihvien kannattaa antaa vetäytyä rauhassa paistamisen jälkeen ja mahdollisesti uudelleenlämmittää ne kokoamista varten. Hampurilaiset taas ovat luonnollisesti parhaimmillaan välittömästi kokoamisen jälkeen.

Hampurilaisen väliin tulee avokadoa, ituja, hummusta ja supersoossia eli Oatlyn creme fraichea & Pirkan pesto arrabiataa sekoitettuna keskenään. Kaikkia ei ole tietenkään pakko laittaa yhteen hampurilaiseen, mutta sanottakoon, että tämä kombo on testattu ja se yksinkertaisesti toimii.

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään keitetyt punaiset linssit, bataattimuussi ja riisi. Sekoita joukkoon lisäksi  jauhot, pellavansiemenrouhe, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Tsekkaa, että suolaa on riittävästi. Jätä tekeytymään n. 10 minuutin ajaksi.
  3. Ota sillä välin esiin leivinpaperi ja voitele se huolellisesti miedolla öljyllä. Pihvit tarttuvat ilman voitelua helposti kiinni!
  4. Kostuta kätesi ja pyörittele taikinasta palloja, jotka litistät pihveiksi esimerkiksi käsien välissä. Asettele pihvit leivinpaperille. Kannattaa olla varovainen, sillä taikina on tässä vaiheessa usein vielä pehmeää!
  5. Paista pihvejä n. 20 minuuttia ja käännä sitten (varovasti!) toisin päin ja paista vielä 10-15 minuuttia tai kunnes pihvit ovat saaneet aavistuksen väriä. Anna jäähtyä hyvin ja nauti.

Katso lisää Feel Good Kitchen reseptejä

katso lisää

Psst!

Haluatko saada Minskan viimeisimmät vinkit ja päivitykset suoraan sähköpostiin?
Tilaa uutiskirje!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.