Appelsiini-suklaakakku

Annoskoko8-10 hengelle
Valmistusaika50 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
||||
Tästä kakusta löytyy yllätys! Sen lisäksi, että suklaakakku on helppo valmistaa ja se on herkullinen, siinä on salainen ainesosa. Liekö majoneesin ansiota, että kakku on kostein ja mehevin, mitä on hetkeen syöty. Appelsiini tekee mausta ihanan raikkaan ja paahdetut mantelilastut viimeistelevät kokonaisuuden ja rapsahtelevat suussa.

Kakkupohja

5 dl erikoishienoa vehnäjauhoa 2.5 dl kookossokeria 1.25 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta ¼ tl suolaa 2.5 dl Auran Vegaani maustamaton -majoneesia 2-2.5 dl vettä tai kahvia 0.5 tl puristettua appelsiinimehua 2 6l vanilja-aromia 2 rkl raastettua appelsiininkuorta

Kuorrute

1 dl kaurakermaa 145 g vegaanista tummaa suklaata tai raakasuklaata

Koristeeksi

mantelilastuja appelsiinin kuorta

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Hiero kakkuvuoka tasaisesti margariinilla ja jauhota pinta kevyesti, jotta kakku ei tartu kiinni.
  3. Mittaa kuivat ainekset siivilän läpi kulhoon. Taikinaa ei kannata sekoittaa liikaa, joten siivilöimällä ainesosat rakenteesta tulee hieno ja paakut jäävät pois.
  4. Sekoita märät ainekset keskenään ja lisää joukkoon raastettu appelsiininkuori.
  5. Kääntele ainekset keskenään sekaisin. Taikina on paksua.
  6. Lusikoi se vuokaan tasaisesti.
  7. Paista 30-35min.
  8. Anna jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.
  9. Kuorrutetta varten kuumenna kaurakerma kattilassa kiehumispisteeseen. Siirrä pois levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna seistä 5 min ja sekoita tasaiseksi.
  10. Kaada kakun päälle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja raastetuilla appelsiininkuorella. Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Vinkkejä valmistukseen

*Käytä vegaanista suklaata