Appelsiini-mantelifetabruschetat

Bruschetoissa yhdistyy suolainen mantelifeta, raikas appelsiini ja tuoreet yrtit. Manteli kuuluu pääsiäispöytään, joten manteleista tehty fetalevite on nappivalinta rapealle leivälle. Vaasan Moilas Free From Tumma siemenlimppu paahtuu ihanan rapeaksi ja toimii pohjana herkuille.

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan


Valmistusohjeet:

  1. Liota manteleita yön yli tai ainakin pari tuntia kylmässä vedessä.
  2. Valuta mantelit vedestä ja kaada ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen.
  3. Lisää aluksi 50 ml vettä ja tarpeen mukaan lisää, jos massa on liian kuivaa.
  4. Anna massan käydä tasaiseksi välillä lusikalla reunoista kaapien.
  5. Sivele Vaasan tummaa siemenlimppua molemmin puolin kevyesti oliiviöljyllä.
  6. Aseta pellille ja paista 225 asteessa noin 5 min tai kunnes pinta on rapea.
  7. Kuori appelsiinit ja fileoi palat.
  8. Levitä runsaasti mantelifetalevitettä leivälle, aseta päälle appelsiini ja koristele yrteillä.

Katso muut pääsiäisen reseptit täältä