Appelsiini-mantelifetabruschetat

Annoskoko6 hengelle
Valmistusaikaesivalmistelu 2h, valmistusaika 25 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
|||
Bruschetoissa yhdistyy suolainen mantelifeta, raikas appelsiini ja tuoreet yrtit. Manteli kuuluu pääsiäispöytään, joten manteleista tehty fetalevite on nappivalinta rapealle leivälle. Vaasan Moilas Free From Tumma siemenlimppu paahtuu ihanan rapeaksi ja toimii pohjana herkuille.

Mantelifetalevite

200 g manteleita 50 ml sitruunamehua 50 ml oliiviöljyä 50 - 100 ml vettä 1 valkosipulinkynsi 1 ½ suolaa 2 rkl ravintohiivahiutaleita

Bruschetat

3 rkl oliiviöljyä 6 palaa Vaasan Moilas Free From Tumma siemenlimppu -leipää 1 iso appelsiini + tuoreita yrttejä

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Valmistusohjeet:

  1. Liota manteleita yön yli tai ainakin pari tuntia kylmässä vedessä.
  2. Valuta mantelit vedestä ja kaada ainekset monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen.
  3. Lisää aluksi 50 ml vettä ja tarpeen mukaan lisää, jos massa on liian kuivaa.
  4. Anna massan käydä tasaiseksi välillä lusikalla reunoista kaapien.
  5. Sivele Vaasan tummaa siemenlimppua molemmin puolin kevyesti oliiviöljyllä.
  6. Aseta pellille ja paista 225 asteessa noin 5 min tai kunnes pinta on rapea.
  7. Kuori appelsiinit ja fileoi palat.
  8. Levitä runsaasti mantelifetalevitettä leivälle, aseta päälle appelsiini ja koristele yrteillä.

Vinkkejä valmistukseen

Mantelifetan tilalla voi käyttää myös tavallista fetaa tai vegaanista valmisfetaa.