Lisäravinteet

Vitamiinit ja hivenaineet

Kehomme on upea kokonaisuus, mutta se ei pysty tuottamaan kaikkia tarvitsemiaan vitamiineja ja hivenaineita itse – ne tulisi siis saada ravinnosta. Vitamiinit vaikuttavat laajasti terveyteen ja hyvinvointiin sekä henkiseen ja fyysiseen suorituskykyyn. Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat yhteydessä esimerkiksi vastustuskykyyn ja aineenvaihduntaan, ihon normaaliin toimintaan, hermoston ja lihasten toimintaan sekä hiusten, kynsien ja luuston hyvinvointiin.

Monipuolinen ruokavalio on aina vitamiinien ja hivenaineiden paras lähde, sillä silloin elimistömme saa ruoan mukana myös muita hyvää tekeviä aineksia, kuten antioksidantteja. (Ja oikean ruoan syöminenhän on yksinkertaisesti ihanaa!)
Jos ravinnosta jää kuitenkin puuttumaan jotakin tai vitamiinien ja hivenaineiden tarve nousee esimerkiksi rasituksen seurauksena, voi ravintolisä olla hyvä ratkaisu tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden riittävän saannin turvaamiseksi.
D-vitamiinia me suomalaiset tarvitsemme pohjoisella pallonpuoliskolla ympäri vuoden. Kasvissyöjille ja vegaaneille suositellaan B12-vitamiinilisää, sillä B12-vitamiinia saa vain eläinkunnan tuotteista. Tutustu vitamiinien ja hivenaineiden vaikutuksiin tarkemmin tutustumalla tuotteisiin!
Parhaimman arvion omasta vitamiinien ja hivenaineiden tarpeestasi saat mittauttamalla vitamiini- ja hivenainetasosi verikokeella tai keskustelemalla ravitsemusammattilaisen kanssa.