Savukalamainen savutofu, tilli ja kaurakermalla täyteläiseksi jalostettu liemi saavat tämän keiton maistumaan ihan lapsuudelta.
1 pkt / 270 g savutofua
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 keskikokoista porkkanaa
6 kiinteää perunaa
noin 1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl kuivattua tilliä
5 maustepippuria
2 dl kaurakermaa
(tuoretta tilliä koristeluun)
Reseptin kirjoittaja | Chocochili
Valmistusohjeet
- Painele savutofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi se. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
- Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää perunat, vesi, kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja tilli. Kun keitto on kiehunut muutaman minuutin, lisää porkkanat. Keitä kypsäksi.
- Kuumenna paistinpannu sillä välin kun keitto kiehuu. Lisää 1 rkl öljyä ja paista tofupalat kullanruskeiksi. Lisää keittoon lopuksi paistettu savutofu ja kaurakerma. Jos haluat, tarjoa keitto tuoreen tillin kanssa.