Vegaaninen juustomakaronilaatikko

Annoskoko4-6 hengelle
Valmistusaikan. 1,5 h
VaikeusasteHelppo
Vegaaninen juustomakaronilaatikko
Vegaaninen juustomakaronilaatikko on helppo arkiruoka joka maistuu koko perheelle.

Soijarouheseos

1 keskikokoinen sipuli 2-3 valkosipulinkynttä 2 dl tummaa soijarouhetta 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl savupaprikajauhetta 2 rkl kasvisliemijauhetta 1 tl kuivattua basilikaa 3 dl vettä 1/2 dl ravintohiivahiutaleita + mustapippuria myllystä

Muut aineet

400g tummia makaroneja 150g vegaanista sulavaa juustoraastetta 6 dl kiehuvaa kasvislientä 1/2 tl suolaa 4 dl kaurakermaa 1 rkl oliiviöljyä vuoan pohjalle + ketsuppia tarjoiluun

Reseptin kirjoittaja | Chocochili

Valmistus

  1. Kuumenna uuni (200°C).
  2. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna paistinpannu ja kaada öljy pannulle. Lisää sitten sipulit ja kuullota hetken aikaa.
  4. Mittaa soijarouhe kuivana pannulle ja lisää mausteet. Kaada vettä pannulle desilitra kerrallaan ja paista soijarouhe välissä kuivaksi ennen kuin lisäät vettä. Jatka, kunnes kaikki vesi on käytetty. Sekoita lopuksi ravintohiivahiutaleet soijarouheseoksen joukkoon.
  5. Sekoita yhteen soijarouheseos, kuivat makaronit ja 50 g juustoraastetta.
  6. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja kaada makaroni-soijarouheseos vuokaan. Sekoita yhteen kasvisliemi ja suola. Kaada vuokaan ensin kiehuva kasvisliemi, sitten kaurakerma ja ripottele pinnalle lopuksi loput juustoraasteesta.
  7. Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla noin 50-60 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Syö esimerkiksi ketsupin kanssa.