ainesosat
4 kypsää päärynää 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 50 g voita tai vegaanista leivontamargariinia ½ dl ruokosokeria ¾ tl piparkakkumaustettaKinuskikastike
2 dl Fazer Aito Kauraruokaa 2 dl ruokosokeria ¼ tl suolaaTarjoiluun
2 dl Fazer Aito Kauravispiä Lisäksi haluamaasi makeutustaKaupallinen yhteistyö Fazer Aito | Reseptin kirjoittaja | Minska
VALMISTUSOHJEET
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese päärynät ja halkaise ne kahtia. Poista siemenkodat terävällä veitsellä tai lusikalla kovertaen.
2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pehmeä rasva, ruokosokeri ja piparkakkumauste. Aseta päärynät uunivuokaan ja lisää pinnalle kauramuru. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia.
3. Sillä välin valmista kinuski. Mittaa ruokosokeri ja Fazer Aito Kauraruoka pinnoitettuun kattilaan tai paistinpannulle. Kuumenna seosta niin, että se kiehuu. Sekoittele ja keitä seosta muutaman minuutin ajan, jotta kinuski sakenee hieman. Keittoajan pituudella voit vaikuttaa kinuskin koostumukseen. Sekoita kinuskin joukkoon vielä ripaus suolaa. Jos kinuski jähmettyy jäähtyessään, saat notkistettua sen lämmittämällä.
4. Vatkaa Fazer Aito kauravispi vaahdoksi. Makeuta maun mukaan mieleiselläsi makeutusaineella. Muista, että kinuski ja uunipäärynät ovat makeita.