Uunipäärynät kinuskin ja kauravispivaahdon kera

Annoskoko8 annosta
Valmistusaika45 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Fazer Aito
Uunipäärynät kinuskin ja kauravispivaahdon kera
Uunipäärynät maistuvat jälkiruoaksi vaikkapa jouluaterian päätteeksi. Makeaksi paahtuneet päärynät ja piparkakulta maistuva kauramuru kinuskikastikkeen sekä kauravaahtopilven kera saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle. Käytä jälkiruokaan kypsiä päärynöitä, ne paahtuvat uunin lämmössä ihanan makeiksi.

ainesosat

4 kypsää päärynää 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 50 g voita tai vegaanista leivontamargariinia ½ dl ruokosokeria ¾ tl piparkakkumaustetta

Kinuskikastike

2 dl Fazer Aito Kauraruokaa 2 dl ruokosokeria ¼ tl suolaa

Tarjoiluun

2 dl Fazer Aito Kauravispiä Lisäksi haluamaasi makeutusta

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito | Reseptin kirjoittaja | Minska

VALMISTUSOHJEET

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese päärynät ja halkaise ne kahtia. Poista siemenkodat terävällä veitsellä tai lusikalla kovertaen.
2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pehmeä rasva, ruokosokeri ja piparkakkumauste. Aseta päärynät uunivuokaan ja lisää pinnalle kauramuru. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia.
3. Sillä välin valmista kinuski. Mittaa ruokosokeri ja Fazer Aito Kauraruoka pinnoitettuun kattilaan tai paistinpannulle. Kuumenna seosta niin, että se kiehuu. Sekoittele ja keitä seosta muutaman minuutin ajan, jotta kinuski sakenee hieman. Keittoajan pituudella voit vaikuttaa kinuskin koostumukseen. Sekoita kinuskin joukkoon vielä ripaus suolaa. Jos kinuski jähmettyy jäähtyessään, saat notkistettua sen lämmittämällä.
4. Vatkaa Fazer Aito kauravispi vaahdoksi. Makeuta maun mukaan mieleiselläsi makeutusaineella. Muista, että kinuski ja uunipäärynät ovat makeita.

Uunipäärynät kinuskin ja kermavaahdon kera