Chocochilin pitaleivät täytetään seitankebabilla, pikkelöidyillä korianterikurkuilla sekä vegaanisella jogurttikastikkeella.
Pikapikkelöidyt korianterikurkut
1/2 kurkku 1 rkl sokeria 2 rkl valkoviinietikkaa 2 rkl silputtua tuoretta korianteria + rouhittua chiliä maun mukaanJogurttikastike
1/2 prk (250g) Oatly Havregurt Turkkilaista 1/2 sitruunan raastettu kuori 2 rkl sitruunamehua 1/2 dl silputtua tuoretta korianteria 1/2 dl silputtua tuoretta minttua + hyppysellinen suolaaMuut aineet
200 g seitankebabia (esim Vöner) 2 sipulia 1 rkl oliiviöljyä 1/2 tl ras el hanout -mausteseosta 3 pitaleipääKaupallinen yhteistyö | Oatly. Reseptin kirjoittaja | Chocochili
Valmistusohjeet
- Valmista ensin kurkut. Viipaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Silppua korianteri. Laita kaikki aineet kannelliseen purkkiin ja hölskytä sekaisin.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita kurkut ja kastike jääkaappiin muiden aineiden valmistelun ajaksi.
- Leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää sille öljy. Lisää sipulit pannulle ja kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää sitten pannulle seitankebab ja ras el hanout. Jatka paistamista, kunnes kebab on saanut hieman väriä.
- Lämmitä pitaleivät esimerkiksi mikrossa tai leivänpaahtimessa. Täytä leivät seitanilla, kurkuilla ja kastikkeella.
Hiilijalanjälki: 0,33 kg CO2e per annos.