Punajuuri-kvinoapihvit | Minska reseptit|

Punajuuri-kvinoapihvit

12 pihviä, eli n. 6 hengelleVegaaninen, maidoton, laktoositonHelpohko1,5 h

500g Punajuuria
1 tlk kuorittuna & lohkottuna
2 Kikherneitä*
5 dl huuhdeltuna & valutettuna
2-3 rkl Keitettyä kvinoaa*
1 jauhoja (esim
Kaura)
1 Pellavansiemen- tai chiamuna (1 rkl chia-siemeniä* + 3 rkl vettä)
2 Pieni sipuli
1 tl Valkosipulinkynttä
2 rkl Suolaa*
1 rkl Balsamicoa
1 tl Oliiviöljyä*
muutama rouhaisu Timjamia
+ Mustaapippuria*
öljyä* voiteluun
  • voit käyttää mitä tahansa jauhoja. olen kokeillut kaurajauhoja sekä täysjyvävehnäjauhoja.
  • pellavansiemenmunan kannattaa antaa tekeytyä n. 15 minuuttia ennen käyttöä.
  • punajuurten preppaamisen sijasta voit myös hyödyntää esikypsytettyjä punajuuria. lohko ne ja käytä kuten käyttäisit paahdettujakin punajuuria

Reseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen


Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paahda punajuurilohkoja 30-40 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä. Säädä uunin lämpötila 175 asteeseen.
  2. Laita pellavansiemenmuna tekeytymään: sekoita siemenet ja vesi keskenään ja anna levätä.
  3. Laita sipuli ja valkosipulit monitoimikoneeseen ja pulseta pari kertaa, kunnes saat karkeaa silppua. Lisää joukkoon jäähtyneet punajuurilohkot. Aja pari kertaa, kunnes punajuuri on isoa silppua.
  4. Lisää joukkoon pellavansiemenmuna, kvinoa, kikherneet, mausteet, balsamico ja öljy. Sekoita taas kunnes saat taikinamaisen seoksen. Älä kuitenkaan jauha ihan mössöksi: taikinaan saa jäädä sattumia!
  5. Lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan kunnes saat hyvän, kiinteähkön koostumuksen.
  6. Pyörittele taikinasta palleroita ja painele ne pihveiksi leivinpaperille. Kannattaa kostuttaa käsiä, jolloin taikinaa on helpompi käsitellä. Sivele pihvit kevyesti hyvänmakuisella öljyllä ja paista 175 asteessa 30 minuuttia, kääntäen pihvejä kerran puolessa välissä. Anna jäähtyä hyvin ja nauti.