Portobelloburger marinoidulla paprikalla

Annoskoko4
Valmistusaika1 h 20 min
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Portobello burger Auran Bööga-kastikkeella
Ruokaisa portobelloburger syntyi kaupallisessa yhteistyössä Auranin kanssa. Vaihda vegeen ja kokoa burgeri portobello-sienestä! Tämä vegaaninen hamppari on sen verran herkullinen ja isompaankin nälkään kelpaava, ettei edes lihansyöjät kaihda sitä. Tarjoile portobelloburger kypsennettyjen bataattiranskalaisten kanssa.

Marinoitu paprika

2 paprikaa 2 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl kookossokeria 1/2 dl oliiviöljyä 1 valkosipulinkynsi

Portobello-pihvi

4 isoa portobelloa 2 valkosipulinkynttä 1/2 dl balsamicoa 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl sitruunamehua 1 rkl Auran Dijon-sinappia 1 tl suolaa

Lisäksi burgeriin

4 valmista ciabatta-sämpylää tai 1 ciabatta-leipä Auran Original burgerkastiketta 2 tomaattia 50 g rucolaa

Lisukkeeksi

400 g bataattiranskalaisia Auran Original burgerkastiketta

Vaihda vegeen ja kokoa burgeri portobello-sienestä! Tuhdin kokonsa ansiosta portobellon lakki sopii suoraan hampurilaispihvin paikalle. Tämä vegaaninen hamppari on sen verran herkullinen ja isompaankin nälkään kelpaava, ettei edes lihansyöjät kaihda kunnon portobellopurilaista. Tarjoile portobelloburger kypsennettyjen bataattiranskalaisten kanssa. Bataattiranskalaisten dippinä toimii hyvin esimerkiksi Auran Original burgerkastike.

Kaupallinen yhteistyö | Auran

Valmistusohjeet:

  1. Puolita paprikat, poista siemenkodat, voitele öljyllä ja paahda mahdollisimman kuumassa uunissa tai grillissä kunnes paprikoiden kuoret ovat mustuneet täysin, noin 10–15 minuuttia. Nosta paprikat kulhoon ja peitä kelmulla.
  2. Valmista marinadi sekoittamalla valkoviinietikka, kookossokeri, oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit. Kun paprikat ovat jäähtyneet, irrota musta kuori, pilko suikaleiksi ja upota marinadiin. Anna marinoitua vähintään tunti.
  3. Puhdista portobellot ja poista kannat. Hienonna valkosipulit ja sekoita marinadin ainekset. Aseta portobellot marinadiin esimerkiksi muovipussiin ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.
  4. Nosta sienet pois marinadista ja paista pannussa tai grillissä pehmeiksi 4–5 minuuttia per puoli.
  5. Paahda halkaistut ciabatat ja levitä molemmille puolille Auran Original burgerkastiketta. Nosta pohjan päälle ensin portobello, sitten viipaloitua tomaattia, marinoituja paprikasuikaleita ja rucolaa. Laita päällimmäiseksi sämpylän kansi.