Omenaletut lainaavat banaanilettujen ideaa ja saavat kivan twistin kookos-tahinikastikkeesta sekä pannulla paistetuista, pehmenneistä omena-kanelipaloista.
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa (tai muuta maitoa)
2 rkl makeuttamatonta omenasosetta (esim Biona)
1 muna
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
Kookos-tahinikastike
2 osaa kookosmaitoa tai -kermaa 1 osa tahiniaReseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen
Valmistusohjeet
- Vatkaa kaikki lettuainekset kulhossa sekaisin esim. sauvasekottimella. Anna taikinan vetäytyä n. 15 minuuttia ja paista letut kookosöljyssä tai vastaavassa korkean lämpötilan öljyssä pienissä erissä, keskilämmöllä. Yleensä annostelen yhteen lettuun reilun ruokalusikallisen verran taikinaa ja paistan neljän letun erissä.
- Siirrä valmiit letut syrjään. Paista omenat pannulla pieninä kuutioina mukavan pehmeiksi ja mausta kanelilla ja halutessasi hunajalla. Valmista kookos-tahinikastike sekoittamalla ainekset pienessä kulhossa keskenään.
- Kokoa lettuannos ja nauti!