Mango-minipavlovat

Mango-minipavlovat

10 - 12 kplVegaaninen, gluteenitonHelpohkoValmistus 20 min kypsennys 1 h 50 min jäähdytysaika 2 h

Marengit

1,5 dl Aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
1,5 dl Sokeria (esim
Koivusokeria)
0,5 tl Aito vaniljajauhe
1 tl Sitruunamehua

Täyte

1,5 dl Kauravispiä
2 rkl Sokeria (esim
Koivusokeria)
1 tl Vanilja-aromia
1 tl Sitruunamehua

Koristeluun

1/2 Mango
5 kpl Kuivattua aprikoosia
0,5 dl Pistaasirouhetta
0,5 dl Paahdettuja mantelilastuja

Tekijä | Minska

 

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen.
  2. Vaahdota aquafaba kovaksi vaahdoksi. Tässä voi mennä aikaa, mutta ole kärsivällinen.
  3. Lisää sokeria vähän kerrallaan jatkuvasti vaahdottaen. Lopuksi lisää vaniljajauhe ja sitruunamehu ja vaahdota täydellä teholla usean minuutin ajan, kunnes se muistuttaa napakkaa valkuaisvaahtoa.
  4. Pursota tai lusikoi pellille noin kymmenen kekoa, tähtää kuppimaiseen muotoon. Jätä marenkien väliin tilaa, sillä ne leviävät.
  5. Paista 1h 50min. Tarkista onko pinta kovettunut. Keskus voi olla hiukan pehmeämpi. Tarvittaessa pidennä kypsennysaikaa 10 min kerrallaan.
  6. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua 2h. Voit myös tehdä marengit illalla ja jättää ne sammutettuun uuniin yöksi.
  7. Hetki ennen tarjoilua lisää täytteet.
  8. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja lisää sokeri, vanilja-aromi sekä sitruunamehu.
  9. Vaahdota vielä hetki, kunnes vispi on napakkaa.
  10. Pursota tai lusikoi marenkien päälle.
  11. Pilko mango paloiksi asettele aprikoosipalojen kanssa kerman päälle.
  12. Ripottele päälle pistaasi- tai mantelirouhetta.

Katso lisää ihania pääsiäisreseptejä