Kylmä tofuhamppari

Kylmä tofuhamppari

4 hlöVegaaninen, maidoton, laktoositon20 min

Kylmä tofuhamppari

4 kpl Vaasan 100% ruis ruispalaa
300 g Marinoitua tofua
1 Omena
4 – 8 Lehteä jääsalaattia
lisäksi Rypsiöljyä paistamiseen

Pinaattipesto

100 g Tuoretta pinaattia
1 rkl Rypsiöljyä
1 rkl Sitruunamehua
1 Valkosipulinkynsi
1 dl Mantelilastuja
½ dl Ravintohiivahiutaleita
kourallinen Tuoretta basilikaa
½ tl Rouhittua mustapippuria
lisäksi Ripaus suolaa
Vinkki: eväsleipiin kannattaa valita rapea salaatti, joka pysyy raikkaana pehmeää salaattia pidempään.

Kaupallinen yhteistyö | Vaasan

Rapeaksi paistettu savutofu maistuu mahtavalta myös kylmänä. Näissä täyttävissä eväshamppareissa tofun makupareina toimivat maukas ruis, raikas omena ja pirteä pinaatti! 

Valmistusohjeet:

  1. Tee ensin pinaattipesto: paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti niin, että ne saavat hieman väriä. Käytä puolet mantelilastuista pestoon ja säästä loput. Mittaa suolaa lukuun ottamatta kaikki peston ainekset monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen astiaan ja aja pesto tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää viimeisenä suolaa oman makusi mukaan.
  2. Leikkaa tofu leveyssuunnassa neljään osaan ja painele viipaleet kuiviksi esimerkiksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista tofuviipaleita muutama minuutti kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat rapeita. Nosta viipaleet esimerkiksi talouspaperin päälle jäähtymään.
  3. Huuhtele salaatinlehdet ja omena, viipaloi omena ohuiksi siivuiksi.
  4. Kokoa hampparit: erota ruispalan puolikkaat ja voitele kumpikin puolikas pestolla. Ripottele peston päälle paahdettuja mantelilastuja. Aseta salaatti pohjapuolikkaalle, lisää päälle jäähtynyt tofu, viipaloitu omena ja paina kansipuolikas leivän päälle.