Chaimausteinen banaanileipä

Valmistusaikan.1h
VaikeusasteHelppo
Chaimausteinen banaanileipä

Vanelja loihti Minskalle unelmaisen, chaimausteisen banaanileivän. Herkullinen, terveellinen banaanileipä lämmittävillä mausteilla on kaikki, mitä viikonloppuleivältä voi toivoa. Leipä säilyy jääkaapissa noin viikon.

3 kypsää mustapilkkuista banaania 2 rkl pellavansiemenrouhetta + 5 rkl vettä 1,2 dl kaura- tai mantelimaitoa 5 dl mantelijauhoa 2,5 dl kaurahiutaleita 1,5 tl ceylon kanelia 3/4 tl kardemummaa 1/4 tl jauhettua inkivääriä 1/2 tl muskottia 1 tl vaniljauutetta (tai 1/2 tl vaniljajauhetta) 1/4 tl merisuolaa 1 tl leivinjauhetta 2 rkl erytritolia (tai kookossokeria)

Reseptin kirjoittaja | Vanelja

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni noin 180 c. Voitele leipävuoka.
  2. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi, anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  3. Muussaa banaanit ja sekoita muiden ainesten kanssa isossa kulhossa. Kaada voideltuun leipävuokaan.
  4. Paista noin 40 minuuttia, tai kunnes banaanileipä on kypsä sisältä (silloin hammastikkuun ei tartu taikinaa kun työnnät sen banaanileipään).
  5. Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin.
  6. Tarjoile.

Leipä säilyy jääkaapissa noin viikon.

 

Vinkkejä valmistukseen

Tee leipä noin 20 x 10 cm vuokaan.