Vanelja loihti Minskalle unelmaisen, chaimausteisen banaanileivän. Herkullinen, terveellinen banaanileipä lämmittävillä mausteilla on kaikki, mitä viikonloppuleivältä voi toivoa. Leipä säilyy jääkaapissa noin viikon.
3 kypsää mustapilkkuista banaania
2 rkl pellavansiemenrouhetta
+ 5 rkl vettä
1,2 dl kaura- tai mantelimaitoa
5 dl mantelijauhoa
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl ceylon kanelia
3/4 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl muskottia
1 tl vaniljauutetta
(tai 1/2 tl vaniljajauhetta)
1/4 tl merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl erytritolia (tai kookossokeria)
Reseptin kirjoittaja | Vanelja
Valmistus
- Esilämmitä uuni noin 180 c. Voitele leipävuoka.
- Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi, anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
- Muussaa banaanit ja sekoita muiden ainesten kanssa isossa kulhossa. Kaada voideltuun leipävuokaan.
- Paista noin 40 minuuttia, tai kunnes banaanileipä on kypsä sisältä (silloin hammastikkuun ei tartu taikinaa kun työnnät sen banaanileipään).
- Ota pois uunista ja anna jäähtyä täysin.
- Tarjoile.
Leipä säilyy jääkaapissa noin viikon.
Vinkkejä valmistukseen
Tee leipä noin 20 x 10 cm vuokaan.