Bataatti eri muodoissaan ja hyvin maustetut kikherneet ovat yksi kasvisruokakeittiön kulmakivistä. Kokeile bataattimuusia ja mausteisia kikherneitä!
Bataattimuussi
2 keskikokoista bataattia 3 rkl hyvänmakuista öljyä (esim. oliivi) tai vegaanista voita 1 tl suolaaMausteiset kikherneet
1 tlk huuhdeltuja ja kuivattuja kikherneitä 2 rkl öljyä 0.5 tl suolaa 0.5 tl paprikamaustetta 0.5 tl kuminaa 0.5 tl chilijauhetta + mustapippuria pari rouhaisuaSeesamilehtikaali
200g lehtikaalisilppua 3 rkl huuhdeltuna ja kovat keskiosat poistettuna 1 rkl seesamiöljyä + sitruunamehua + suolaa maun mukaan seesaminsiemeniä koristeeksiReseptin kirjoittaja | Feel Good Kitchen
Valmistusohjeet
- Aloita bataattimuussista. Halkaise bataatit pituussuunnassa ja paahda 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes täysin pehmeitä. Kaavi pehmeä sisus suureen kulhoon, lisää öljy ja mausteet ja soseuta sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
- Sekoita sitten kikherneet, öljy ja mausteet sekaisin keskenään. Levitä tasaisesti leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja paahda 200 asteessa n. 25 minuuttia kunnes kullanruskeita. Liikuta kikherneitä puolessavälissä niin, että ne rapsakoituvat tasaisesti.
- Seesamilehtikaalin valmistus alkaa lämmittämällä öljy suurella pannulla kuumaksi. Lisää sitten joukkoon lehtikaalisilppu, sitruunamehu ja suola. Kuullota hetki (n. 5min) niin, että lehtikaali pehmenee hieman muttei menetä tummanvihreää väriään.
- Kasaa lautasille muusia, kikherneitä ja lehtikaalta. Viimeistele seesaminsiemenillä ja nauti.