3 vitamiinia, joita ihosi rakastaa

Ihon tärkeimmät vitamiinit | Minska verkkokauppa

Ihosi kaipaa vitamiineja pysyäkseen hyvinvoivana ja heleänä. Huolehdi myös riittävästä unesta, pyri välttämään stressiä ja suosi terveellistä ruokavaliota. Iho pystyy imemään ruoasta ja lisäravinteista vain rajallisen määrän vitamiineja. Hoida ihoasi siis myös ulkoisesti laadukkailla voiteilla ja seerumeilla. Tutustu vitamiineihin ja tuotteisiin, joita ihosi rakastaa.

Kirjoittaja | Minska. Kuva | iStock


A-vitamiini uudistaa, silottaa ja kiinteyttää

A-vitamiini on yksi ihon suosikkivitamiineista, sillä se uudistaa, kiinteyttää ja vahvistaa ihoa. A-vitamiini stimuloi luonnollista kollageenin muodostumista, silottaa juonteita ja taistelee ennenaikaista vanhenemista vastaan. Ravinnosta saat A-vitamiinia nauttimalla vihreitä kasviksia, porkkanaa, kurpitsaa ja meloneja. Parhaiten sen hyödyn saa iholle ulkoisesti ja paikallisesti käytettynä. Monet yövoiteet ja seerumit sisältävät A-vitamiinia, kuten Pure Beautyn porkkanaöljy sekä Globe Hopen multivitamiini öljyseerumi.

”Vitamiineja kannattaa tarjota ravinnon lisäksi suoraan iholle.”

B-vitamiini rauhoittaa ja kosteuttaa

B-vitamiini kosteuttaa ja vahvistaa ihoa tehokkaasti ja sopii erityisen hyvin kuivalle ja herkälle iholle. B-vitamiinilla on myös rauhoittava vaikutus punoittavalle ja ärtyneelle iholle. Sitä käytetään usein aknen ja liiallisen talintuotannon hoidossa. B2-vitamiinin puute voi aiheuttaa suupielien halkeilua, ihon hilseilyä ja uupumusta. B-vitamiinipitoisia ruokia ovat muun muassa pavut, idut, mantelit, pähkinät ja siemenet. Mikäli et saa tarpeeksi B-vitamiinia ruokavaliostasi, voit lisätä sen saantia tehokkaalla Terranovan B-Complexilla. Ulkoisesti voit ruokkia ihoasi B-vitamiinia sisältävillä voiteilla, kuten Globe Hopen kosteuttavalla kasvovoiteella.

”C-vitamiinia kutsutaan ihon superruoaksi – se häivyttää väsymyksen merkkejä ja antaa elinvoimaa.”

Kuva | Unsplash

”Riittävä uni ja stressin välttäminen edistävät kokonaisvaltaista hyvää oloasi, joka näkyy myös iholla.”

C-vitamiini kirkastaa ja antaa elinvoimaa

C-vitamiinia voidaan kutsua ihon superruoaksi. Se häivyttää tehokkaasti väsymyksen merkkejä ja antaa kaunista heleyttä ja elinvoimaa. C-vitamiini on välttämätön ihon luonnollisen kollageenin muodostuksessa. C-vitamiinia löytyy monista anti-age -tuotteista ja seerumeista, sillä se kirkastaa, tasoittaa ihoa sekä himmentää arpia ja pigmenttiläiskiä. Appelsiini, mansikka, kiivi, melonit sekä parsa- ja kukkakaali sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Lisäksi sitä kannattaa tarjoilla suoraan iholle. Murumurun C-vitamiiniseerumi antaa ihollesi hehkua ja energiaa ulkoisesti. Puhdistamon C-vitamiiniuute sopii niille, jotka eivät saa C-vitamiinia tarpeeksi ravinnosta tai haluavat rasituksen seurauksena lisätä vitamiinin saantia.

”Sinkki toimii iho-ongelmien, kuten aknen hoidossa.”

Muista myös: kollageeni ja sinkki

Kollageeni on rakennusaine, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen. Kollageenia muodostuu luonnostaan noin 30 ikävuoteen saakka, jonka jälkeen tuotanto heikkenee ja iho alkaa ohentua ja veltostua. Puhdas+ Beauty Kollageeni on tehokas lisäravinne, joka sisältää kollageenin lisäksi ihon, kynsien, hiuksien ja limakalvojen hyvinvointia lisäävää biotiinia sekä sinkkiä, joka vahvistaa ihoa ja vastustuskykyä. Sinkki toimii myös iho-ongelmien, kuten aknen ja psoriasiksen hoidossa.