Suolaiset joulutortut merileväkaviaaritäytteellä

Suolaiset joulutortut merileväkaviaaritäytteellä

Suolaiset joulutortut maistuvat makeiden sijaan glögin kaverina tai vaikka jouluaterian alkuruokana. Herkullinen täyte sekoitetaan Auran Maustamattomasta Majoneesista, merileväkaviaarista ja mausteista. Jos haluat tortuista täysin vegaaniset, käytä Auran Vegaanista Majoneesia.

1 pkt (500 g) lehtitaikinalevyjä (pakaste)

2 rkl kauraruokakermaa

 

Täyte

3 rkl vegaanista maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl Auran Maustamatonta Majoneesia

50 g merileväkaviaaria (Cavi-Art)

1 dl ruohosipulia hienonnettuna

½ rkl sitruunamenua

¼ tl suolaa

¼ tl rouhittua mustapippuria

 

VALMISTUSOHJE: 

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa neliöiksi. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja taita tähdiksi. Paina sakarat tiukasti kiinni, jotta ne eivät avaudu paiston aikana. Voitele tortut kauraruokakermalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes tortut ovat kypsiä. Jäähdytä.
  2. Notkista tuorejuusto majoneesilla. Sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Lusikoi täytettä torttujen keskelle ja tarjoa heti.
  3. Vinkki! Jos täytettä jää tähteelle, nauti se dippinä tai saaristolaisleivän kanssa.

 

Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska